Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Tuoksumatarabooli ”Maibowle”

tuoksumataran versoja
nippu
puolikuivaa valkoviiniä (esim. Riesling)
pullo
luomusitruuna
½
luomuappelsiini
½
pullo
puolikuivaa kuohuviiniä
(hyvää kivennäisvettä)
(erikoishienoa sokeria)

Huuhtele ja ravistele kuiviksi tuoksumataran oksat ja sido ne keittiölangalla nipuksi. Jätä langan toinen pää parikymmentä senttiä pitkäksi. Laita nippu tilavaan kannuun ja sido lanka kannun kädensijaan siten, että yrtit roikkuvat kannussa mutta eivät yllä pohjalle. Anna yrttien nuutua muutaman tunnin ajan jotta niiden aromi pääsee kehittymään. Jos et voi odottaa, laita nippu pakastimeen noin 10–15 minuutiksi ja laita sen jälkeen roikkumaan kannuun.

Kaada valkoviini kannuun siten, että yrtit peittyvät muuten mutta versojen leikkauspinta on pinnan yläpuolella. Anna viinin maustua noin 20–30 minuutin ajan.

Pese sillä aikaa sitruuna ja appelsiini ja leikkaa puolet niistä viipaleiksi. Lisää viipaleet viiniin kun se on maustunut. Lisää myös kylmä kuohuviini. Ota yrtit pois boolista ja lisää pinnalle koristeeksi muutama tuoksumataran lehtikiehkura. Voit laimentaa boolia kivennäisvedellä jos haluat miedompaa juomaa, tai korvata sillä osan kuohuviinistä. Jos käytät kivennäisvettä, saattaa olla tarpeen lisätä myös hieman sokeria booliin jotta siitä ei tule liian kuivaa.

Keväinen tuoksumatarabooli Maibowle

Keväinen tuoksumatarabooli Maibowle

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook