- pientä suippopaprikaa
- 7-8
- pientä munakoisoa
- 2-3
- sipulia (kelta-, puna- ja/tai salottisipuleita)
- 4
- oliiviöljyä
- 4 rkl
- suolaa
- mustapippuria
- timjamia
- pari oksaa
- rosmariinia
- pieni oksa
- salvianlehteä
- 3-4
- pientä tomaattia
- noin 20
- balsamiviinietikkaa (punaista)
- 2 tl
Huuhdo paprikat, munakoiso ja tomaatit sekä tarvittaessa yrtit. Kuumenna uuni 180 asteiseksi.
Leikkaa paprikan kanta pois ja halkaise paprikat kahtia. Poista sisältä siemenet ja kalvot ja leikkaa puoliskot leveiksi suikaleiksi. Poista munakoisoista kanta ja leikkaa munakoisot joko paksuiksi viipaleiksi tai lohkoiksi koosta ja muodosta riippuen. Kuori sipulit ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi tai lohkoiksi. Riivi timjamin ja rosmariinin lehdet oksista ja hienonna salvian lehdet karkeasti.
Voitele uunipannu osalla oliiviöljyä ja laita paprika, munakoiso ja sipuli pannuun. Lisää mausteet ja loput oliiviöljystä ja sekoita varovasti. Laita uuniin noin puolen tunnin ajaksi. Sekoita varovasti kerran sen aikana.
Halkaise pienet tomaatit kahtia ja suuremmat vastaavan kokoisiksi lohkoiksi. Pirskota tomaateille balsamiviinietikka ja sekoita varovasti. Anna marinoitua kunnes muut kasvikset ovat olleet uunissa puolen tunnin ajan. Lisää sitten tomaatit pannuun ja laita uuniin noin 15 minuutiksi. Jos pannuun jää liikaa nestettä, kypsennä lopuksi jonkin aikaa kiertoilmatoiminnolla, joka kuivattaa tehokkaasti.
Tarjoile kasvikset haaleina. Ne maistuvat seuraavana päivänä myös kylminä.
Anna kuulua