- ryyti- tai saksankirvelin lehtiä
- noin litra
- voita
- 2 rkl
- kasvislientä tai mietoa kanalientä
- 5 dl
- munankeltuaista
- 3
- kuohukermaa
- 3 dl
- valkopippuria
- ripaus
- (suolaa)
Huuhdo kirveli ja poista ainakin paksuimmat varret, mieluiten kaikki varret. Silppua lehdet aivan pieniksi. Erottele munankeltuaiset valkuaisista ja vatkaa keltuaiset kerman kanssa tasaiseksi seokseksi. Sulata voi kattilassa, mutta älä anna ruskistua. Lisää kirveli ja hauduta lehtiä voissa miedolla lämmöllä kolme neljä minuuttia. Lisää liemi ja keitä hiljaisella tulella noin viisi minuuttia. Mausta valkopippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Laita muna-kermasuurus lämmitettyyn tarjoiluastiaan ja kaada kuuma keittoliemi päälle pikku hiljaa norottaen ja jatkuvasti vatkaten.
Anna kuulua