Vanhanajan kirvelikeitto | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Vanhanajan kirvelikeitto

ryyti- tai saksankirvelin lehtiä
noin litra
voita
2 rkl
kasvislientä tai mietoa kanalientä
5 dl
munankeltuaista
3
kuohukermaa
3 dl
valkopippuria
ripaus
(suolaa)

Huuhdo kirveli ja poista ainakin paksuimmat varret, mieluiten kaikki varret. Silppua lehdet aivan pieniksi. Erottele munankeltuaiset valkuaisista ja vatkaa keltuaiset kerman kanssa tasaiseksi seokseksi. Sulata voi kattilassa, mutta älä anna ruskistua. Lisää kirveli ja hauduta lehtiä voissa miedolla lämmöllä kolme neljä minuuttia. Lisää liemi ja keitä hiljaisella tulella noin viisi minuuttia. Mausta valkopippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Laita muna-kermasuurus lämmitettyyn tarjoiluastiaan ja kaada kuuma keittoliemi päälle pikku hiljaa norottaen ja jatkuvasti vatkaten.

Vanhanajan kirvelikeitto

Vanhanajan kirvelikeitto

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *