Vihreä muhennos intialaisittain | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Vihreä muhennos intialaisittain

lehti- tai villivihanneksia (pinaattia, nokkosta, juuresten naatteja jne.)
noin 300 g
kirkastettua voita (ghee) tai kasviöljyä
2 rkl
jauhettua korianterinsiementä
1–2 tl
jauhettua jeeraa eli rooman- tai juustokuminansiementä
1–2 tl
iso sipuli
1
pieni tuore chilipaprika
1
verran silputtua inkivääriä (noin tuuma peukalonpaksuista juurakkoa)
noin 1 rkl
valkosipulin kynttä
3
turkkilaista jugurttia taikka kookosmaitoa tai ‑kermaa)
(noin 3 rkl
kotijuustoa, halloumi-juustoa tai muuta vastaavaa juustoa taikka tofua
noin 150 g

Huuhtele huolellisesti multa ja pöly vihanneksista – jos käytät nokkosta, muista käyttää riittävän tiiviitä käsineitä! Kiehauta iso kattilallinen vettä ja ryöppää vihannekset nopeasti eli keitä niitä parin minuutin ajan (nokkosia hieman kauemmin). Nosta vihannekset reikäkauhalla kulhoon, joka on täytetty kylmällä vedellä. Kun ne ovat jäähtyneet, nosta pois vedestä ja pusertele vesi pois vihanneksista. Tähän asti voit valmistella ruoan jo etukäteen, esimerkiksi vihannesten korjuupäivänä, ja jatkaa myöhemmin varsinaista ruoanlaittoa.

Hienonna vihannekset leikkaamalla ne isolla kokkiveitsellä ristiin rastiin. Kuori ja silppua sipuli, inkivääri ja valkosipuli. Huuhtele chili ja käsittele poistamalla kanta ja siemenet. Pilko chili pieneksi silpuksi. Kuutioi juusto tai tofu. Jos käytät halloumi-juustoa, voit ruskistaa sen kevyesti ennen kuin alat valmistaa muhennosta.

Kuumenna rasva pannussa tai kattilassa keskilämmöllä ja lisää jauhetut mausteet (voit käyttää myös valmiita maustesekoituksia kuten esimerkiksi garam masalaa). Paista mausteita muutamia minuutteja sekoittaen äläkä anna niiden palaa. Lisää sipuli ja paista sekoitellen muutaman minuutin ajan, minkä jälkeen lisää inkivääri, valkosipulia ja chili. Jatka paistamista pari minuuttia välttäen yhä polttamasta ainesosia.

Lisää sitten lehtivihreät ja kuumenna sekoitellen muutama minuutti. Jos käytät jugurttia tai kookosmaitoa/kermaa, lisää seokseen ja sekoita tasaiseksi (paistetun halloumi-juuston kanssa emme suosittele jugurttia tms. vaan muhennos voi jäädä ”kuivemmaksi”). Lopuksi kääntele muhennokseen juustokuutiot ja anna lämmetä hieman ennen tarjoilemista esimerkiksi kurkumalla maustetun Basmati-riisin ja naan-leivän kera.

Vihreä vihannesmuhennos intialaisittain

Vihreä vihannesmuhennos intialaisittain

Vastakaikua

    Puutarhan Väki · Huhtikuun 13. päivänä 2019 klo 8.42

    Nykyään kaupoista saa täällä Suomessakin paneer-juustoa, tai ainakin sen tapaista ruuanlaittojuustoa (Apetina/​Arla )!

    Vastaa tähän viestiin  – tai aloita uusi keskustelu

Anna kuulua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *