- vihreitä papuja
- 300 g
- sipuli
- 1
- valkosipulin kynttä
- 2–3
- tomaattia tai vastaava määrä kirsikkatomaatteja
- 4
- basilikaa, oreganoa, kynteliä tai timjamia
- oliiviöljyä
- 3 rkl
- suolaa
- mustapippuria
Huuhtele pavun palot ja poista kannat sekä terävät kärjet. Keitä papuja noin kahdeksan minuuttia ja valuta vesi pois.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Pese tomaatit ja pilko ne palasiksi. Huuhtele yrtit ja silppua lehdet.
Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä ja lisää sipuli. Kuullota sitä muutamia minuutteja käännellen useasti, jotta sipuli ei ruskistu. Lisää myös valkosipuli pannuun ja jatka kuullottamista, kunnes valkosipulin aromi on havaittavissa. Lisää sitten pavut pannulle, voit hieman nostaa lämpöä tässä vaiheessa. Kun pavut ovat saaneet lämpöä kaikilta puoliltaan, lisää myös tomaatti ja yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista kunnes tomaatin nesteet ovat haihtuneet sopivasti ja tarjoile.
Teillä on parhaat kasvimaasivut, mitä tiedän! Ihmettelen suuresti, miten ihmeessä massat eivät ole vielä sivujanne löytäneet??!!! Kiitos, että jaksatte kirjoitella – odotan aina innolla ajankohtaisia, mukavia postauksianne. 😀
Kiitos ystävällisestä palautteesta Tuija! Tulossa on lisää reseptejä, tänään kokattiin härkäpavuista ja lehtikaalista ja onnistui ihan mukavasti… 😉