- kuivia ruskeita tai valkoisia papuja (liotettuina runsaat 3 dl)
- 200 g
- laakerinlehti
- mustapippurin marjoja
- suolaa
- vuohenputken nuoria lehtiä
- kourallinen
- ruohosipulin tai muiden monivuotisten sipulien lehtiä
- pikkunippu
- pieni valkosipulin kynsi
- sitruunasta
- puolet
- oliiviöljyä
- ½ dl
- sokeria
- hyppysellinen
Liota papuja yön yli ja huuhtele hyvin. Kiehauta kattilassa vesi ja pavut. Lisää laakerinlehti ja muutama mustapippuri sekä hieman suolaa. Anna papujen kiehua kypsiksi (noin tunti). Valuta pavut, poista mausteet ja anna jäähtyä.
Purista mehu sitruunasta. Murskaa valkosipuli ja sekoita se sitruunamehuun. Anna muhia sen aikaa kun valmistelet muut salaatin ja kastikkeen ainekset.
Huuhtele vuohenputken lehdet hyvin ja kuivaa ne. Silppua lehdet pieneksi. Huuhdo ja silppua myös sipulin lehdet. Sekoita vuohenputki- ja sipulisilppu papuihin.
Lisää oliiviöljy sitruunamehuun ja mausta ripauksella sokeria. Sekoita hyvin ja kaada sitten kastike salaatin päälle. Anna maustua puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Anna kuulua