- isohkoa jauhoista perunaa
- 2
- vuohenputken lehtiä
- 100-150 g
- pillisipulia
- nippu
- pieni kelta- tai salottisipuli)
- (1
- voita tai öljyä
- 1-2 rkl
- kasvislientä
- 6-7 dl
- kermaa
- 1-1½ dl
- suolaa
- mustapippuria
- tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia
Kuori ja pilko perunat. Huuhdo hyvin vuohenputken lehdet ja varret sekä pillisipuli ja pilko ne. Kuori ja pilko myös kelta- tai salottisipuli jos lisäät sitä keittoon. Jos sinulla ei ole tarpeeksi vuohenputkea, voit korvata osan purjosipulilla.
Sulata rasva kattilassa ja hauduta kasviksia siinä jonkin aikaa. Lisää sitten kasvisliemi ja kypsennä kasvikset pehmeiksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
Kuumenna keitto uudelleen ja lisää suola ja pippuri. Lisää kerma, mutta älä keitä keittoa enää, ainoastaan lämmitä sopivaksi, jos tarjoat keiton kuumana. Voit myös tarjota keiton kylmänä. Lisää tuoreet yrtit keittoon ennen tarjoilua.
Anna kuulua