Yksinkertaisen hienostunut maa-artisokkakeitto | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Yksinkertaisen hienostunut maa-artisokkakeitto

maa-artisokkaa
n. 1 kg
jauhoista perunaa
2
keltasipulia tai vastaava määrä salottisipulia
1-2
kasvis- tai kanalientä
n. 7 dl
valkopippuria
muskottipähkinää tai muskotinkukkaa
hyppysellinen
munankeltuaista
2
kermaa
1 dl

Kuori ja paloittele sipulit, peruna ja maa-artisokka. Laita maa-artisokkapalat heti kuorimisen jälkeen kylmään veteen, johon on lisätty sitruunamehua, jotta ne eivät tummu.

Laita vihannekset kattilaan ja kaada liemi päälle. Liemen määrä riippuu siitä, kuinka paksua tai löysää keitosta halutaan. Meillä asiasta kiistellään jatkuvasti… Hyvä idea on laittaa lientä juuri ja juuri sen verran, että kasvikset peittyvät ja lisätä sitten lientä soseuttamisen jälkeen jos tämä ei riitä.

Keitä kasviksia kunnes ne ovat pehmenneet ja soseuta sauvavatkaimella tai monitoimikoneessa. Mausta valkopippurilla ja muskotilla.

Suuruste maa-artisokkakeittoon

Suuruste maa-artisokkakeittoon

Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjolle tuomista. Vatkaa munankeltuaiset ja kerma keskenään keittokulhossa ja lisää sitten kuuma keitto kulhoon koko ajan vatkaten. Leikkaa keiton päälle vihanneskrassin versoja ja tarjoa.

Maa-artisokkakeittoa suurustetaan

Maa-artisokkakeittoa suurustetaan

Maa-artisokan voi myös jättää kuorimatta, mikä tietysti säästää vaivaa, sillä kuoriminen on hankalin juttu maa-artisokan käyttämisessä. Silloin maa-artisokka täytyy pestä ja harjata tosi huolellisesti. Mutta jos keitosta haluaa kermaisen vaaleaa ja hienostunutta, maa-artisokka on kuorittava. Tämän keiton luonteeseen, samoin kuin juhlapöytään, kermainen ulkonäkö kuitenkin sopii, joten suosittelemme maa-artisokan kuorimista.

Valmis maa-artisokkakeitto

Valmis maa-artisokkakeitto

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *