Perinteinen porkkanakakku | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Perinteinen porkkanakakku

keskikokoista porkkanaa tai vastaava määrä pienempiä/suurempia
2
saksanpähkinää tai pekaanipähkinää (runsaat 2 dl)
100 g
vehnäjauhoja
2½ dl
suolaa
½ tl
kanelia
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
neutraalinmakuista kasviöljyä (esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyä)
1½ dl
ruokosokeria
2 dl
munaa
3
korppujauhoja
tuorejuustokuorrutetta (ks. erillinen resepti)
annos

Harjaa porkkanat puhtaiksi tai pese ja kuori ne. Raasta hienoksi raasteeksi. Pilko pähkinät isolla kokkiveitsellä rouheeksi.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele uunivuoka, uunipannu tai kakkuvuoka öljyllä ja jauhota korppujauhoilla.

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita hyvin. Mittaa toiseen kulhoon öljy ja sokeri ja vatkaa. Lisää munat yksi kerrallaan, aina välillä vatkaten. Lisää seokseen porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita. Kääntele lopuksi sekaan myös jauhoseos ja sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja pane uuniin noin puoleksi tunniksi. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: kun siihen ei enää tartu taikinaa, kakku on valmis.

Anna kakun jäähtyä täysin ja levitä sitten peittävä kerros tuorejuustokuorrutetta kakun pinnalle. Voit koristella kakun esimerkiksi pähkinärouheella, sitrushedelmän kuorisuikaleilla tai ohuilla porkkanaraastesuikaleilla. Anna kuorrutuksen jähmettyä hieman ennen kuin leikkaat kakun paloiksi.

Vinkki: voit myös pakastaa kakun. Silloin kuorrutus lisätään vasta kun kakku on taas sulatettu. Voit myös pakastaa porkkanaraastetta kakkua varten, silloin sulatettua raastetta kannattaa ”virkistää” sitrushedelmän mehulla. Porkkanakakku on parhaimmillaan paistamista seuraavana päivänä, joten sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ennen tarjoilemista!

Pala porkkanakakkua

Pala porkkanakakkua

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *