Marinoidut nauriit | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Marinoidut nauriit

nauriita
noin 250 g
valkoviinietikkaa
1 dl
vettä
1 dl
sokeria
1 dl
suolaa
1½ tl
kokonaista mustapippurinmarjaa
5-7
laakerinlehti
1
tuoretta timjamia
3 oksaa
tillinsiemeniä (tai tuoretta tilliä, esim. tillinvartta)
1 tl

Pese ja kuori nauriit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kiehauta mausteliemen ainekset niin että sokeri liukenee liemeen. Lisää naurislohkot liemeen ja keitä muutaman minuutin ajan. Anna nauriiden jäähtyä liemessä ja sen jälkeen marinoitua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään. Valuta liemi pois ennen tarjoilua.

Samalla reseptillä syntyy herkullinen lisäke retiiseistä tai retikasta.

Vastakaikua

    kati tuurna · Kesäkuun 26. päivänä 2013 klo 22.20

    Tein lisäkkeen retiiseistä. Käytin sitruunatimjamia. Lisäke on kauniin punaista ja tosi hyvää.
    Laitoin heti lisää retiisejä kasvamaan:)

    Vastaa tähän viestiin  – tai aloita uusi keskustelu

Anna kuulua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *