- nauriita
- noin 250 g
- valkoviinietikkaa
- 1 dl
- vettä
- 1 dl
- sokeria
- 1 dl
- suolaa
- 1½ tl
- kokonaista mustapippurinmarjaa
- 5-7
- laakerinlehti
- 1
- tuoretta timjamia
- 3 oksaa
- tillinsiemeniä (tai tuoretta tilliä, esim. tillinvartta)
- 1 tl
Pese ja kuori nauriit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kiehauta mausteliemen ainekset niin että sokeri liukenee liemeen. Lisää naurislohkot liemeen ja keitä muutaman minuutin ajan. Anna nauriiden jäähtyä liemessä ja sen jälkeen marinoitua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään. Valuta liemi pois ennen tarjoilua.
Samalla reseptillä syntyy herkullinen lisäke retiiseistä tai retikasta.
Tein lisäkkeen retiiseistä. Käytin sitruunatimjamia. Lisäke on kauniin punaista ja tosi hyvää.
Laitoin heti lisää retiisejä kasvamaan:)
Tosi hauska kuulla Kati! Jos kasvattaa läpi kesän retiisejä, retikkaa ja naurista voi koko kauden nauttia tästä lisäkkeestä. Ennen muinoin naurista kylvettiin juuri näihin aikoihin…