Mullasta nousee kasvi

Yrttejä ja samettikukkia
Om oss – Vi i trädgården

Vi i trädgården

Vi är Tant Röd och Farbror Blå, ett trädgårdtokigt par från Helsingfors-nejden i Finland. Vi bor i ett litet egnahemshus som vi renoverar sedan några år, och sköter den skuggiga hemträdgården. Grönsaker odlar vi runt hörnet på odlingslotten. Vi gillar bra mat och reser gärna.(läs mer…)
Kastelua ja kitkemistä

Miten luet tätä blogia

Blogimme jakautuu kuuteen eri osaan: Kotisivulta löytyvät uusimmat kirjoitukset aikajärjestyksessä, uusin ylimmäisenä. Sivulla näkyy kahdeksan uusinta artikkelia, vanhempia kirjoituksia pääsee selailemaan alapalkista. Sivun alalaidan palstoilta löytyvät linkit suosituimpiin artikkeleihin ja valittuihin vanhempiin artikkeleihin sekä tuoreimpiin keskusteluihin. Oikeassa sivupalkissa ovat linkit Facebook- ja Twitter-sivuillemme. Siellä viestimme uusista artikkeleista ja jaamme muitakin puutarha-aiheisia sisältöjä.(läs mer…)
Butterfly on a flower spike

Ota yhteyttä Puutarhan väkeen

Voit kommentoida blogin kirjoituksia ja kysellä lisätietoja kunkin artikkelin lopussa olevan lomakkeen välityksellä. Kommentit ovat tervetulleita niin uusiin kuin vanhempiinkin…(läs mer…)

Vi i trädgården

Om oss

Vi är Tant Röd och Farbror Blå, ett trädgårdtokigt par från Helsingfors-nejden i Finland. Vi bor i ett litet egnahemshus som vi renoverar sedan några år, och sköter den skuggiga hemträdgården. Grönsaker odlar vi runt hörnet på odlingslotten. Vi gillar bra mat och reser gärna. Detta är vår trädgårdsdagbok där vi samlar våra erfarenheter i ekologisk odling (Olemme kasvimaalla = Vi är på täppan), användning av egna grönsaker i matlagning (Olemme keittiössä = Vi är i köket) och renovering av huset och hemträdgården (Olemme remontissa = Vi renoverar). Även när vi tar en paus är våra tankar i trädgården (Olemme vapaalla = Vi tar det lugnt)! Tant Röd tar hand om skrivandet och Farbror Blå om hur det ser ut i blogget, men resultatet, och själva odlandet, det är vår gemensam hobby!

 • Farbror Blå

  Farbror Blå

  Tant Röd

  Tant Röd

Det finns också en Frågor och Svar ‑sida som handlar om vår odlingsfilosofi, men tyvärr bara på finska.

Resonans

    Skriva en kommentar

    Din e-postadress är inte publicerad · Obligatoriskt fältet är märkta med en asterisk

    Connect with Facebook

    *

    Läs mer

    Miten luet tätä blogia

    Kastelua ja kitkemistä

    Blogimme jakautuu kuuteen eri osaan:

    Kotisivulta löytyvät uusimmat kirjoitukset aikajärjestyksessä, uusin ylimmäisenä. Sivulla näkyy kahdeksan uusinta artikkelia, vanhempia kirjoituksia pääsee selailemaan alapalkista. Sivun alalaidan palstoilta löytyvät linkit suosituimpiin artikkeleihin ja valittuihin vanhempiin artikkeleihin sekä tuoreimpiin keskusteluihin. Oikeassa sivupalkissa ovat linkit Facebook- ja Twitter-sivuillemme. Siellä viestimme uusista artikkeleista ja jaamme muitakin puutarha-aiheisia sisältöjä. Voit tykätä tai seurata meitä klikkaamalla ikonia sekä jakaa sivuamme muille Facebookissa tai twiitata Twitterissä. Oikeassa sivupalkissa ovat myös ikonit syötteiden tilaamiseen. Niitä klikkaamalla voit tilata viestin uusista artikkeleista lukijaan tai sähköpostilla.

    Tuoksumatara

    Kasvitieteellinen taulu tuoksumatarasta (Galium odoratum) vuodesta 1849

    Olemme kasvimaalla ‑sivulta löytyy viljelypäiväkirjamme. Päiväkirja noudattelee kuun kiertoon perustuvaa kylvö- ja korjuukalenteria. Kirjaamme ennen kutakin istutuskautta omat suunnitelmamme keittiöpuutarhan tulevia töitä varten ja kauden jälkeen ”raportoimme” kokemuksista. Seuraamme kuunkierron lisäksi säitä ja vuodenaikojen vaihtumista. Päiväkirjassa uusimmat kaudet ovat sivulla ylimpänä, mutta sellaisessa järjestyksessä, että ensin on suunnitelmia koskeva kirjoitus ja sen jälkeen artikkeli siitä, miten kausi sujui. Jos viet hiiren yläpalkissa sijaitsevan Olemme kasvimaalla ‑otsikon päälle, pääset Kasvioon. Se on kokoelma kirjoituksia ”kuukauden kasveista”, eli kussakin on aiheena jokin (kirjoitushetkellä ajankohtainen) viljelykasvi. Näissä artikkeleissa kerromme tarkemmin muun muassa omista viljelykokemuksistamme.

    Olemme keittiössä ‑sivulla ovat kirjoitukset, joissa aiheena on oman kasvimaan ja puutarhan antimien käyttö ruoanlaitossa. Artikkeleista löytyvät linkit resepteihin. Lisäksi resepteihin pääsee viemällä hiiren yläpalkissa sijaitsevan Olemme keittiössä ‑otsikon päälle, jossa on linkki Reseptikokoelmaan. Siellä ovat reseptit ilmestymisjärjestyksessä, mutta voit myös hakea niitä klikkaamalla sivun yläosan asiasanapilveä.

    Ostokset lähiruokamarkkinoilta

    Ostokset lähiruokamarkkinoilta

    Olemme remontissa ‑osio käsittelee meneillään olevan rakennusprojektimme edistymistä, erityisesti puutarhan ja piha-alueiden osalta. Vuonna 1954 valmistunut talomme on joitakin vuosia ollut perusparannuksen kourissa, mikä on vaikuttanut myös puutarhaan. Vihdoin alamme olla siinä vaiheessa, että puutarhassa päästää tekemään uusia istutuksia! Kunhan projekti saadaan päätökseen, tämän osion tilalle tulee varmaan Olemme koristetarhassa…

    Puutarhaelämää

    Puutarhaelämää

    Olemme vapaalla on sekalaisten kirjoitusten laari. Tänne kirjaamme ajatuksia kaikenlaisesta enemmän tai vähemmän puutarhaan liittyvästä. Tarkoituksena on muun muassa tehdä luettelo mielenkiintoisista vierailukohteista puutarhan ja luonnon ystäville, sekä muistuttaa ajankohtaisista puutarhatöistä. Katsotaan mitä saamme tänä vuonna aikaan!

    Täältä Me olemme ‑sivulta löydät yhteystietomme sekä puutarhan väen ”haastattelun”. Siitä selviää missä, miksi ja miten viljelemme! Lisäksi sivupalkissa on Meidän puutarhakirjamme, eli kokoelma puutarha-aiheisia perusartikkeleita esimerkiksi kuunkierron huomioon ottamisesta puutarhanhoidossa, luonnonmukaisesta viljelystä, kumppanuuskasveista sekä puutarhan vuodenajoista. Oikeassa sivupalkissa ovat linkit Facebook- ja Twitter-sivuillemme. Vieraskirjaan voit jättää viestin ellet halua kommentoida suoraan artikkeleita.

    Tervetuloa meidän puutarhaan!

    Puutarhan väki eli Täti Punainen ja Setä Sininen

    Skriva en kommentar

    Din e-postadress är inte publicerad · Obligatoriskt fältet är märkta med en asterisk

    Connect with Facebook

    *

    Läs mer

    Ota yhteyttä Puutarhan väkeen

    Butterfly on a flower spike

    Voit kommentoida blogin kirjoituksia ja kysellä lisätietoja kunkin artikkelin lopussa olevan lomakkeen välityksellä. Kommentit ovat tervetulleita niin uusiin kuin vanhempiinkin artikkeleihin!

    Kotisivun oikeassa sivupalkissa on linkit Facebook- ja Twitter-sivuillemme. Siellä viestimme uusista artikkeleista ja jaamme muitakin puutarha-aiheisia sisältöjä. Voit tykätä tai seurata meitä klikkaamalla ikonia sekä jakaa sivuamme muille Facebookissa tai twiitata Twitterissä. Oikeassa sivupalkissa ovat myös ikonit syötteiden tilaamiseen. Niitä klikkaamalla voit tilata viestin uusista artikkeleista lukijaan tai sähköpostilla.

    Jos viestisi ei liity mihinkään artikkeliin, vaan on luonteeltaan yleisempi niin voit kirjoittaa sen vieraskirjaan, joka löytyy kun viet hiiren yläpalkkiin. Meistä on hauska kuulla terveisiä lukijoiltamme!

    Kun haluat lähettää meille yksityisen viestin, käytä alla oleva yhteydenottolomaketta tai sähköpostia. Osoitteemme on: posti(a)puutarhassa.fi

    Näytä/piilota yhteydenottolomake


    Lähetä yksityinen viesti Puutarhan väelle. (Viestiäsi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty asteriskilla.)