Nokkospesto | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Nokkospesto

nokkosen lehtiä ja kärkiversoja
n. 1 l
parmesan-juustoa
40 g
kurpitsansiemeniä
1½ dl
kurpitsansiemenöljyä
½ dl
valkosipulin kynsi
1

Huuhtele nokkosenlehdet ja ‑versot huolellisesti – muista käyttää riittävän tiiviitä käsineitä! Kiehauta pieni kattilallinen vettä ja lisää nokkoset. Keitä nokkosia pari minuuttia ja kaada vesi pois. Pane nokkonen sitten kylmään veteen jäähtymään (sillä tavoin intensiivinen vihreä väri säilyy). Kun lehdet ovat jäähtyneet, purista liika vesi pois (ei haittaa vaikka nokkonen jäisi vähän kosteaksi). Pilko nokkonen karkeaksi massaksi.

Kuori valkosipulinkynsi ja paloittele karkeasti. Raasta parmesan-juusto. Pane juusto, kurpitsansiemenet, kurpitsansiemenöljy ja valkosipuli sauva- tai tehosekoittimen kulhoon ja sekoita ainekset karkeasti. Lisää sitten nokkonen ja soseuta tasaiseksi massaksi. Jos pesto on liian jäykkää käyttötarkoitukseesi, voit lisätä lorauksen vettä sekaan.

Nokkospesto

Nokkospesto

Vastakaikua

    Kristel · Heinäkuun 23. päivänä 2015 klo 13.34

    Kokeilin ja siitä tuli tosi hyvä. Valkosipulin ystävänä laitoin 3 kynttä. Kiitos reseptistä!

    Vastaa tähän viestiin  – tai aloita uusi keskustelu

Heijasta Peruuta vastaus tai jatka muihin viesteihin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *