Palstalta pöytään: porkkanat ja omenat samassa kattilassa | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Palstalta pöytään: porkkanat ja omenat samassa kattilassa

Syysomena ’Heta’

Omenista kolhiintuneimmatkin voi käyttää hyväksi kun ne lisää porkkanan seuraksi sosekeittoon. Keiton maustamisessa jatketaan eksoottista teemaa.

Kotipuutarhan omenista kaikki eivät ole ykköslaatua, mutta kuitenkin ihan kelpo ruokaa. Kolhut ja ruvet eivät haittaa, kun omenista valmistetaan piirakoita, soseita ja mehua. Omenaa voi myös käyttää ruoanlaitossa, erityisesti keitoissa ja pataruoissa hedelmäistä makua tuomassa.

Omena sopii mainiosti juuresten kumppaniksi, koska se tuo niiden maanläheiseen makumaailmaan hedelmäistä aromia. Omenaa voi esimerkiksi lisätä vuokaan kun valmistaa uunijuureksia, kunhan valitsee kiinteitä lajikkeita tai lisää omenat vasta kypsennyksen loppuvaiheessa. Silloin kaikki ainekset ovat suunnilleen yhtä pehmeitä.

Meillä on näin satokaudella tapana lisätä omenaa esimerkiksi punajuuren tai porkkanan kanssa samaan keittoon. Oheisessa reseptissä porkkanan ja omenan liiton viimeistelevät eksoottisen mausteet sekä kookosöljy ja ‑maito, jotka loihtivat keittoon aurinkoisen makumaailman. Tätä keittoa maistellessa on todellakin ”sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne”!

Eksoottinen porkkana-omenakeitto

Eksoottinen porkkana-omenakeitto

Katso resepti

Vastakaikua

Anna kuulua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *