Pihlajanmarjat talteen | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Pihlajanmarjat talteen

Pihlajanmarja-suklaamuffinsit kerma-tuorejuustokuorrutteella

Pihlajanmarjojen sesonki on taas koittanut. Ensimmäiset hallayöt ovat nipistäneet marjoja ja vähentäneet niiden happoisuutta, mutta linnut eivät vielä ole ehtineet tyhjentää puita. Nyt on siis oikea aika iskeä ja ottaa vitamiinit omaan käyttöön!

Pihlajanmarjat ovat varsinaisia C-vitamiinipommeja: vitamiinia on niin paljon että kypsentämisestä huolimatta sitä jää yllin kyllin jäljelle. Pihlajanmarjoissa on myös muita terveellisiä aineita kuten esimerkiksi alfa- ja betakaroteiinia sekä kivennäisaineita.

Pihlajanmarja-suklaamuffinsit kerma-tuorejuustokuorrutteella

Pihlajanmarja-suklaamuffinsit kerma-tuorejuustokuorrutteella

On kuitenkin muistettava, että pihlajanmarjat sisältävät myös haitallisia aineita, joten niitä ei pidä nauttia raakana. Kuumentaminen kuitenkin muuntaa haitallisen parasorbiinihapon vaarattomaksi sorbiinihapoksi ja myös myrkyllinen amygdaliini haihtuu.

Vuosi sitten valmistimme pihlajanmarjoista ja omenista maukasta relissiä, joka sopii mainiosti esimerkiksi juustojen kanssa tai liharuokien kyytipojaksi. Tänä vuonna marjoja on vähemmän koska toinen pihlajistamme kaadettiin huonokuntoisuuden vuoksi. Vanha puu oli tyvestä aivan laho. Marjoja taitaa muutenkin olla vähemmän kuin viime vuonna, jolloin nautimme ennätyksellisen runsaasta pihlajanmarjasadosta. Joten tällä kertaa pihlajanmarjoista ei tehdä hilloa, vaan ne käytetään tuomaan suklaisiin muffinseihin pirteää syksyistä aromia. Muffinsit voi halutessaan kuorruttaa kermalla ja koristella sokeroiduilla marjoilla ja suklaalastuilla.

Katso resepti

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *