Mullasta nousee kasvi

Hernesatoa

Salaattia vuonankaalista ja vinaigrettea perunasta

Vuonankaali kukoistaa

Vuonankaalisalaatti höystetään pekonilla ja leipäkrutongeilla, ja maustetaan jännittävällä salaattikastikkella, perunavinaigrettella.

Kun muuten alkaa kasvimaalla olla tyhjänlaista, on hauskaa että vuonankaalista sentään saa vielä satoa. Vuonankaalin luontainen kasvurytmi on sellainen, että se sopii parhaiten loppukesällä ja syksyllä viljeltäväksi. Kun kasvi ei pahemmin hätkähdä satunnaisia kylmiä öitäkään, parempaa salaattikasvia on näin syksyllä vaikea kuvitella!

Vuonankaali on herkullinen salaattivihannes, joka maistuu sellaisenaan ilman sen kummempia höystöjä. Maku on miellyttävän pähkinäinen, joten peruslisäkesalaattiin riittää mausteeksi hyvä öljy ja muutama tippa viinietikkaa.

Vuonankaalisalaattia

Vuonankaalisalaattia

Joskus vuonankaalistakin tekee mieli tehdä isompi ja ruokaisampi salaatti. Viime kesän Saksan-matkalla bongasimme seuraavan ohjeen kun selailimme kirjakaupassa keittokirjaa nimeltä ”Ordentlich kochen”. Kirjassa oli paljon kiinnostavia reseptejä ja ulkoasu oli aivan mainio: pelkkää selkeää kuvaa kaikki sivut! Myös ohjeet olivat hyvin havainnollisia ja selkeitä.

Tämä vuonankaalisalaatti, tai itse asiassa sen maustamiseen käytetty salaattikastike, herätti heti kiinnostuksemme. Painoimme reseptin mieleemme ja olemme kotona kokeilleet salaatin valmistamista ulkomuistista. Nyt tuntuu että mitat ovat kohdallaan.

Salaattikastike muistuttaa hieman meilläkin tuttua perinteistä ”isoäidin salaattikastiketta”, joka tehdään kermapohjaan. Tässä kermaa on vähemmän ja osa siitä korvataan jauhoisella perunalla. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta maku on aivan mainio! Ja sopii erinomaisesti pekonilla ja leipäkrutongeilla höystetyn vuonankaalin kera.

Katso reseptit

Linkki

    Anna kuulua

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Connect with Facebook