Tervetuloa puutarhahuoneeseen | Olemme puutarhassa

Mullasta nousee kasvi

Puutarha remontissa

Tervetuloa puutarhahuoneeseen

Puutarhahuone

Blogissa on seurattu talomme remonttia, koska se on mullistanut paljon asioita myös puutarhassa. Nyt on aika katsoa, mitä sisätiloissa on saatu aikaan.

Osana peruskorjausta laajensimme asuintiloja entiseen autotalliin. Pitkä kapea tila jaettiin useampaa huoneeseen: perälle tehtiin tekninen tila, johon keskitettiin talotekniikkaa kuten vesimittari ja lämminvesivaraaja. Pieneen varastohuoneeseen saatiin lisää kaivattua säilytystilaa ja myös uusi vessa oli toivelistalla. Entisen autotallin etuosasta muodostui monitoimihuone, jota kutsumme puutarhahuoneeksi, koska siitä on uloskäynti suoraan terassille ja puutarhaan; jotain mitä talosta aikaisemmin puuttui.

Puutarhahuone toimii Setä Sinisen työhuoneena, saunatupana ja harrastehuoneena, jossa voi vaikkapa vaihtaa mullat huonekasveille tai puuhastella esikasvatuksen parissa. Autotallissa oli vesipiste ja sen säilytimme, sillä viereisessä kodinhoitotilassamme ei ole allasta. Tori.fi:stä löytyi käytetty kukkakaupassa palvellut iso posliiniallas, joka sopii tarkoitukseen kuin nakutettu: kun allas on valmiiksi hieman kulahtanut sitä ei tarvitse samalla tavalla varoa kuin uutuuttaan kiiltävää kallista allasta! Altaan mukana seurasi hieno messinkinen hana. Allasnurkkaus laatoitettiin vihreillä marokkolaisilla zellige-laatoilla, joilla pinnoitettiin myös taso, jonka päälle allas asennettiin. Vieressä on vanha keittiön apupöytä, joten tässä kelpaa myös keittää kannu teetä työn ohessa!

 • Puutarhahuoneen vesipiste

  Puutarhahuoneen vesipiste

  Allas on vanhasta kukkakaupasta

  Allas on vanhasta kukkakaupasta

Kuten aiemmin kerroimme, puutarhahuoneesta puhkaistiin oviaukko kodinhoitotilaan. Koska pienessä huoneessa on paljon ovia, yhdestä tehtiin liukuovi; silloin sisustaminen on helpompaa. Setä Sininen kunnosti oven huonokuntoisesta kierrätysovesta sekä suunnitteli ja toteutti myös liukuovimekanismin. Emme halunneet koteloida mekanismia ja ovea, koska se olisi pienentänyt tilantuntua entisestään. Aika hieno lopputulos, eikö!?

 • Uusi oviaukko on valmis

  Uusi oviaukko on valmis

  Remonttiovi

  Remonttiovi

  Liukuovi on omaa tekoa

  Liukuovi on omaa tekoa

Muut ovet ovat tavallisia laakaovia, nekin käytettyinä hankittuja ja itse kunnostettuja. Maalasimme kaikki ovet Uula-tuotteen sisäovimaalilla, jonka sävy on vihertävän harmaa, tai harmahtavan vihreä, valaistuksesta riippuen. Sävy sopii hyvin seinien värin kanssa, joka on hento harmaaseen taittuva vaaleanvihreä. Rapatut seinät maalattiin Tikkurilan silikaattimaalilla, joka on oikeastaan ulkoseinämaali. Sen pitäisi kestää kosteutta, jos huoneen osittain maanvarainen seinä sattuisi kastumaan ulkoa tulevasta kosteudesta. Samasta syystä lattialaatat ovat lasittamattomia.

Vanhat ovet on kunnostettu

Vanhat ovet on kunnostettu

Aiemmin oli puhetta, että laakaovissa sattui olemaan erityisen hienosti muotoillut painikkeet. Kuin ihmeen kaupalla löysimme samanlaisia kaikkiin alakerran oviin. Kunnostettuina ne ovat upeat!

 • Kierrätysoven hieno painike

  Kierrätysoven hieno painike

  Oven painike on kunnostettu

  Oven painike on kunnostettu

Mutta alakerran todellinen helmi on mielestämme WC, jonka sisustimme vintage-tyyliin. Kaikki on käytettyä lukuun ottamatta laattoja sekä vesi- ja viemäriputkia ja hanoja. Lattialaatat ovat norjalaisia sementtilaattoja Domus Classicasta ja seinälaatat Pukkilan Natura-sarjaa. Pesuallas ja pönttö ovat menneiden vuosien Arabia-mallistoa ja muukin tilperööri kirpputoreilta ja rakennusosapankeista haalittuja. Antiikkiliikkeestä ostettu marmorinen sivupöytä ja parranajopeili kruunaavat kaiken!

 • Enkaustiikkatekniikalla kuvioituja sementtilaattoja

  Vessan lattian perinteisten sementtilaattojen kuvio syntyy vahamaalaus- eli enkaustiikkatekniikalla.

  WC:n hienot laatat

  WC:n hienot laatat

  Vintage-wc

  Vintage-wc

Puutarhahuoneen sisustaminen ei vielä ole kaikilta osin valmis, muun muassa kattolamppu ja verhot uupuvat vielä ja työtilakin kaipaa järjestämistä. Mutta milloin vanha talo valmis olisikaan!

Muut jaksot ”Autotallin muodonmuutos” ‑sarjassa

  Anna kuulua

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *