- keitettyjä uusia perunoita (ks. erillinen ohje)
- 600 g
- pienehköä maustekurkkua (tai yksi iso)
- 2
- tilliä
- nippu
- persiljaa
- nippu
- kaprista
- 1–2 rkl
- sipulinvarsia
- nippu
- ranskalaista viinietikkakastiketta (ks. erillinen ohje)
- annos
Pilko perunat suupalan kokoisiksi elleivät ne ole sellaisia kokonaisina. Kuutioi maustekurkut pieniksi paloiksi. Huuhdo yrtit ja silppua ne. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita varovasti. Anna salaatin maustua jonkin aikaa kylmässä ennen tarjoamista.
Tämä on kiva salaatti, koska kaprista lukuunottamatta tarvikkeet saa omalta kasvimaalta. Ainakin jos on jo tehnyt maustekurkkuja.
Aivan, ainakin meillä ovat jo ensimmäiset maustekurkut siinä vaiheessa, että niitä voi jo maistella. Itse asiassa ”kapriksiakin” voisi saada omalta palstalta jos säilöisi koristekrassin siemeniä. Ne kuulemma muistuttavat oikeita kapriksia. Emme ole kokeilleet mutta pitäisi varmaan. Viime kesänä ainakin oli siemensato komea.